Maandagmiddag hebben medewerkers van de afdeling Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis gratis vuurwerkbrillen uitgedeeld aan de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Windwijzer in Noorderplassen West. Ook kregen de leerlingen uitgebreid voorlichting over de gevaren van vuurwerk voor de ogen en tips voor het veilig omgaan met vuurwerk. De actie maakt deel uit van de landelijke vuurwerkcampagne ‘Zien wij elkaar nog in het nieuwe jaar?’

flevoziekenhuis-vuurwerkactie2012

De oogartsen hebben daarnaast de opticiens waarmee het Flevoziekenhuis samenwerkt in het project Opticienzorg, opgeroepen om  ook een Almeerse basisschool te sponsoren met gratis vuurwerkbrillen.

Vuurwerkbril

Tijdens de voorlichting konden de kinderen via allerlei proefjes ondervinden hoe belangrijk het oog eigenlijk voor hen is. Daarnaast kregen zij informatie over de gevaren van vuurwerk en natuurlijk tips voor het veilig afsteken van vuurwerk. Een belangrijke tip is het dragen van een speciale vuurwerkbril. Deze bril is gemaakt van polycarbonaat en daardoor heel erg sterk. Ook sluit de bril goed aan op het gezicht, zodat er bijna geen vonkjes of rondvliegende stukjes tussen het hoofd en de bril passen.

De speciale vuurwerkbril is ook te koop bij de poli Oogheelkunde, op maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.30 uur, en bij diverse Almeerse opticiens. De opbrengst van de brillen, die € 3,- per stuk kosten, gaat naar een goed doel.

Zien wij elkaar nog in het nieuwe jaar?

Dat is dit jaar het motto van de jaarlijkse vuurwerkcampagne van Het Oogzorgnetwerk, de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven, Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, Oogfonds, Vuurwerkpreventie en de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland.