De Almeerse bevolking heeft het project ‘Handmassage door vrijwilligers’ tot het beste zorgproject van het Flevoziekenhuis in 2012 uitgeroepen. De Cliënten Jaar Prijs wordt jaarlijks door de Cliëntenraad van het Flevoziekenhuis uitgereikt aan het project dat de beste verbetering van de zorg aan onze patiënten biedt.

flevoziekenhuis-winnaar-cjp2012

Jacquelien Noordhoek, voorzitter van de Cliënten Jaar Prijs 2012, blikt namens de Cliëntenraad terug: "Mooi om te zien dat handmassage voor patiënten zo breed gewaardeerd wordt. Nog mooier is om te bedenken dat de vrijwilligers de drijvende kracht zijn achter dit project. Dit geeft maar weer eens aan hoezeer de inzet van vrijwilligers kan bijdragen aan het welzijn van patiënten in een ziekenhuis. Ook dit jaar was het niveau van de inzendingen hoog; we konden maar liefst kiezen uit 12 inspirerende projecten om er drie te nomineren. Uiteindelijk is de keuze aan de patiënt zelf geweest."

‘Handmassage door vrijwilligers’

Patiënten die opgenomen zijn op de afdelingen Short stay/Orthopedie, MDL/Long  en Chirurgie kunnen een handmassage krijgen van een vrijwilliger, die hiervoor een training heeft gehad. Vooral na een operatie kan een patiënt pijn hebben, onrustig zijn of gespannen zijn over de eventuele uitslag. Een handmassage biedt de patiënt naast ontspanning en rust ook persoonlijke aandacht.

Almeerder stemt

Met 350 stemmen won het project ‘handmassage door vrijwilligers’ van de twee andere genomineerden: ‘Uw eigen informatie; beter en completer’ (302 stemmen) en ‘Babycomfortmassage’ (263 stemmen). Van 19 november tot 19 december kon iedere geïnteresseerde via de website van het Flevoziekenhuis de filmpjes van de drie genomineerde projecten bekijken en stemmen op hun favoriete zorgproject.

Cliënten Jaar Prijs

Het Flevoziekenhuis zoekt continu naar mogelijkheden om de zorg aan haar patiënten nog beter te maken. De Cliëntenraad vraagt daarom jaarlijks aan alle medewerkers en artsen om een bestaand, vernieuwend zorgproject aan te melden, een project dat net even meer biedt: verbeterde zorg, meer individuele aandacht, autonomie van de patiënt en een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis.

De winnaar krijgt een bijzondere prijs: een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk gehandicapte kunstenaar (verbonden aan Atelier ‘De Witte Olifant’) en een geldbedrag. Dit geldbedrag van 2.500 euro kan het winnende project besteden aan een stage, studiereis of vergelijkbare activiteit om het winnende project uit te bouwen of verbeteren.

Meer lezen over de Cliënten Jaar Prijs of de overige genomineerde projecten?
Kijk op: www.flevoziekenhuis.nl/clientenjaarprijs.