Tijdens het kerstontbijt van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) is het Flevoziekenhuis uitgeroepen tot Stagebedrijf van het Jaar 2012. Anita Arts (raad van bestuur) en Barbara Schouten (hoofd Opleidingen) ontvingen de prijs, die bestaat uit een oorkonde en een trofee, uit handen van wethouder René Peeters en VBA-voorzitter Hans Marsé. “Genomineerd worden is al bijzonder, maar de trofee voor beste stagebedrijf daadwerkelijk winnen is super”, vertelt Barbara Schouten. “We vinden het een grote eer en een kroon op al ons werk.

flevoziekenhuis-stageprijsvba-2012t

Foto: VBA

Het Flevoziekenhuis is voor de prijs genomineerd door ROC Flevoland. In het juryrapport staat over de winnaar vermeld dat ‘opleiden in de praktijk tot de kernactiviteiten behoort van het ziekenhuis en dat dit plaatsvindt op alle denkbare afdelingen en opleidingsniveaus. Er is een gemotiveerd opleidingsteam dat zorgt voor een goed opleidingsklimaat en een structureel opleidingsbeleid’.

“Dat klopt”, legt Barbara Schouten uit. “De afgelopen jaren is met het team en collega's op de werkvloer hard gewerkt aan het profileren en positioneren van leren en ontwikkelen in de organisatie. Deze trofee is voor mij dan ook dé bevestiging dat we op de goede weg zijn en is een absolute stimulans om op deze weg verder te gaan. We willen het opleidingsklimaat op instellingsniveau en in de regio verder ontwikkelen, in samenwerking met het beroepsonderwijs en onze ketenzorgpartners.”

Leerwerkplaatsen

Volgens de jury heeft het Flevoziekenhuis verder ‘oog voor de kwaliteit en denkt positief kritisch mee over de ontwikkelingen van de opleidingen. Door het opstarten van de leerwerkplaatsen heeft het denken over leren en het scheppen van een goed leerklimaat voor de hele organisatie een nieuwe impuls gekregen’.

De Trofee, een bronzen beeldje in de vorm van een Vis, is vervaardigd door Jeroen Bouwmeester van Atelier De Witte Olifant uit Almere Haven.