Op dinsdag 1 januari, Nieuwjaarsdag, is om 06.39 uur in het Flevoziekenhuis de eerste baby van 2013 ter wereld gebracht: Lian-Jay Anyanwu. De ouders zijn heel blij met hun mooie dochter, die bij de geboorte 3720 gram woog. “Het is natuurlijk wel bijzonder dat Lian-Jay geboren is op 1 januari, en ook nog als eerste baby van het jaar op de afdeling Verloskunde”, aldus de trotse ouders van nu drie kinderen.

flevoziekenhuis-eerstebaby2013

Volgens verpleegkundige Helma Sleegers maken moeder en kind het goed. Zij verblijven in een kraamsuite op de afdeling verloskunde en mogen morgen naar huis.

In het Flevoziekenhuis worden de laatste jaren steeds iets meer dan 2000 baby’s ter wereld gebracht. In 2012 werden er 2075 baby’s geboren, het jaar ervoor 2043 en in 2010 waren het er 2097.

Informatiebijeenkomst

Het Flevoziekenhuis organiseert maandelijks informatiebijeenkomsten voor zwangere vrouwen en hun partners, onder de noemer ‘Hoe bevalt het in het Flevoziekenhuis?’. Op maandag 7 januari vindt de eerstvolgende bijeenkomst plaats van 19.30 tot 21.30 uur.
Aanmelding is gewenst, via de afdeling Verloskunde, telefoonnummer (036) 868 8852.
Meer informatie op www.flevoziekenhuis.nl/verloskunde/voorlichtingsavonden.