Op 3 januari is in het Flevoziekenhuis een pilot gestart met Weight Watchers Health Services. Wanneer patiënten door overgewicht niet optimaal behandeld kunnen worden, krijgen zij het advies van hun specialist om af te vallen. Met deze pilot kunnen patiënten nu in het Flevoziekenhuis terecht voor een laagdrempelige en wetenschappelijk bewezen gewichtsreductiemethode die zich richt op leefstijlverandering.

flevoziekenhuis-weightwatchers-pilot

In veel gevallen is er een verband te leggen tussen ziektebeeld en overgewicht. Een paar voorbeelden zijn onder meer hart- en vaatziekten, diabetes, nier- en longaandoeningen en problemen met het bewegingsapparaat.

Mw. D. Groeneveld, longarts in het Flevoziekenhuis: “Overgewicht betekent vaak een risico voor het behandelen van een patiënt; een gezond gewicht zorgt voor minder complicaties of is soms zelfs een basisvoorwaarde om te kunnen behandelen. Zo behandel ik bijvoorbeeld veel patiënten met een slaapapneu syndroom, waarvan overgewicht een belangrijke oorzaak is. Een simpel advies aan de patiënt om af te vallen, is helaas meestal niet genoeg. Daarom zijn we erg blij met dit initiatief om onze patiënten direct ‘in huis’ te laten begeleiden bij het verantwoord afvallen met behulp van het Weight Watchers programma.”

In Nederland werken verschillende huisartsen en medisch specialisten al samen met Weight Watchers Health Services. Tijdens de pilot in het Flevoziekenhuis kunnen patiënten met overgewicht van alle medisch specialismen, waaronder cardiologie, interne geneeskunde, longgeneeskunde, neurologie, MDL en gynaecologie aan de cursus meedoen.

“Wij zijn blij met de start van deze pilot in het Flevoziekenhuis en hebben er vertrouwen in  dat onze gewichtsreductiemethode een oplossing biedt voor patiënten met overgewicht, veroorzaakt door een verkeerde leefstijl,” zegt Jeanine Lemmens, directeur Weight Watchers Benelux.

Pin It