Op donderdag 24 januari ontving Jeltje Schraverus uit handen van loco-burgemeester Ben Scholten de Almeerse erepenning. De uitreiking vond plaats tijdens haar officiële afscheid als voorzitter van de raad van bestuur. Jeltje Schraverus trad op 1 maart 2008 aan als voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis.

flevoziekenhuis-Erepenning

Onder haar leiding werd een ingrijpende nieuwbouwoperatie voltooid, wist het Flevoziekenhuis als eerste ziekenhuis in Europa het Planetree-label te verkrijgen en werd een intensieve samenwerking met het AMC aangegaan. Ook werd er nauw samengewerkt met de eerste lijn. Met Zorggroep Almere werden onder meer Apotheek De Brug en Spoedpost Almere opgestart. Jeltje Schraverus heeft zich, naast haar functie als voorzitter van de raad van bestuur, ingezet binnen de Economic Development Board Almere (EDBA) als voorzitter van het cluster Health & Wellness. Jeltje Schraverus ontvangt de erepenning van de stad Almere omdat ‘haar grote verdiensten niet alleen afstralen op het Flevoziekenhuis, maar ook op de gezondheidszorg en het imago van Almere’, aldus loco-burgemeester Ben Scholten.