Tijdens de eerste Herinneringsdag in het Flevoziekenhuis hebben collega’s en nabestaanden van patiënten en collega’s een mozaïeksteentje uitgezocht voor een herinneringstegel, ter nagedachtenis aan hun dierbaren. De tegel is inmiddels dankzij mozaïekatelier Giarise afgemaakt en heeft een plekje gekregen in een van de binnentuinen van het ziekenhuis.

flevoziekenhuis-herdenkingstegel

De steen is te zien vanachter het raam, tussen de servicecorner en gang C (lift D), grenzend aan de centrale hal.

Geestelijk verzorger Rianne Veenstra is initiatiefnemer van de Herinneringsdag en de tegel: “Het blijkt nu al een plekje te zijn waar mensen graag even zitten. Het biedt gelegenheid voor een moment van herinnering aan een overleden dierbare. Ik krijg mooie reacties. Een vrouw vertelde me dat ze samen met haar kleinzoon naar ‘opa’s steen’ is komen kijken. Een ander zei dat ze blij is dat een overledene in dit ziekenhuis geen nummer is, maar een mens die iets betekend heeft.” Het thema van de Herinneringsdag in oktober 2012 was ‘Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde’.

Vanwege de vele positieve reacties krijgt de Herinneringsdag een vervolg. In 2013 vindt deze dag plaats op 19 november.