Vanaf 18 juni beschikt de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis maandelijks over een professionele tekenaar die speciaal aan bed voor kort- en langdurig zieke kinderen komt tekenen.

flevoziekenhuis-tekenen-voor-kinderen

Op dinsdag 18 bezochten tekenaars Dolph en Myrjam Bakker-Boone van de stichting Tekenen voor Kinderen de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis. Tijdens het eerste bezoek hebben kinderen in de leeftijd van 1 tot 16 jaar kennis gemaakt met de tekenaars. Myrjam Bakker-Boone zal maandelijks de kinderen bezoeken. Kinderen in alle leeftijden mogen zelf aangeven of ze een bezoek willen hebben van de tekenaar. Broertjes en zusjes die op dat moment aanwezig zijn krijgen ook een tekening van Myrjam.

Sinds 2007 is de stichting ‘Tekenen voor Kinderen’ actief, waarbij acht tekenaars op diverse kinderafdelingen in ruim 30 Nederlandse ziekenhuizen een bezoek brengen aan kort- en langdurig zieke kinderen. De stichting zet zich in samen met professionele tekenaars om deze kinderen op te vrolijken door een bezoek te brengen, waarbij de tekenaar ‘op de rand van het bed’ drie tekeningen maakt. De impulsen van het kind vormen de input voor de tekeningen (hobby’s, huisdieren). Als afsluiting mag het kind op een blanco vel drie willekeurige strepen zetten, waarna de tekenaar de tekening overneemt en van deze drie strepen iets leuks maakt. Aan het eind van het bezoek mogen de kinderen de tekeningen houden als aandenken.