‘Heerlijk, even wegdromen.’ ‘Onverwacht en ontspannend.’ Zo reageren patiënten op de klassieke muziek van twee orkestleden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij speelden vandaag op verpleegafdelingen en in de centrale hal van het ziekenhuis. De muzikanten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest spelen vaker in ziekenhuizen. Muziek is een unieke manier om afleiding te bieden bij een ziekenhuisopname of –bezoek.

flevoziekenhuis-rotterdams-phylharmonisch

Gastvrijheid

Patiënten en bezoekers van het Flevoziekenhuis zijn bekend met de klanken van klassieke muziek. Vrijwilligers bespelen elke dag tijdens de lunch en in de vooravond de piano in de centrale hal. Kunst en muziek passen in het Plantree-concept voor mensgerichte zorg, dat staat voor de beste zorg in een respectvolle en gastvrije omgeving. Het Flevoziekenhuis voert het Planetree-label sinds 2010. Ook de functie van gastheren- en vrouwen bij de hoofdingang en in de centrale hal maakt deel uit van het concept. Zij zorgen voor een hartelijk welkom, bieden patiënten een helpende hand en wijzen de weg.

Het bezoek van het orkest is een cadeau van samenwerkingspartner Jeeves, het bedrijf dat al sinds 2009 de gastheren bij de hoofdingang van het ziekenhuis levert.