Na het succes van vorig schooljaar leiden we ook dit jaar verpleegkundestudenten op in de Leerwerkplaats van de verpleegafdelingen Cardiologie en Chirurgie. Het zijn 28 studenten van mbo (ROC Flevoland) en hbo (Windesheim Flevoland), van verschillende leerjaren (2de en 4de jaars mbo, 3de jaars hbo). De 4de jaars mbo-ers vormen de basis van de Leerwerkplaats in het Flevoziekenhuis. De Leerwerkplaats is een leeromgeving voor verpleegkundigen in opleiding waarin zij leren en werken combineren.

flevoziekenhuis-leerwerkplaats-2013

De studenten worden begeleid door een ervaren verpleegkundige die ‘met de handen op de rug’ meekijkt en helpt waar nodig. De zorg die zij mogen bieden is afgestemd op hun niveau. De studenten maken het hele zorgproces mee, van opname tot ontslag. Deze keuze biedt hen een leerzame onderwijssituatie, waarin zij het totale verloop van de behandeling meemaken en meer contact hebben met patiënten. Het onderwijs wordt op de afdeling zelf gegeven.