De polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis organiseert donderdag 10 oktober a.s. een aantal leuke activiteiten in het kader van World Sight Day. Op een speciaal ‘Ervaringenplein’ kunnen mensen in de praktijk ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Het Ervaringenplein is van 10.00 – 12.00 uur geopend voor iedereen: patiënten, medewerkers en overige geïnteresseerden.

flevoziekenhuis-world-sight-day-2013

Op het ervaringenplein in de Binnenstraat van het ziekenhuis staan onder meer ‘voeldozen’ van de firma Ergra Low Vision en een speciaal ‘ervaringscircuit’ van Bartiméus met diverse oefenmaterialen en hulpmiddelen. Deze activiteiten hebben als doel mensen te laten ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.
Voor 40 medewerkers van het ziekenhuis is er bovendien een ‘verrassingslunch’. Zij kunnen na aanmelding vooraf aanschuiven aan een gedekte tafel in de Binnenstraat.

Themamiddag maculadegeneratie

Naast het Ervaringenplein organiseert de poli Oogheelkunde op World Sight Day een themamiddag en informatiemarkt voor patiënten met maculadegeneratie, van 13.00-16.00 uur in Auditorium en Foyer. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de MD Vereniging. Aanmelden voor de themabijeenkomst is noodzakelijk, bij de MD Vereniging via telefoonnummer 030 - 298 0707.