Op zaterdag 5 oktober  jl. organiseerde het Flevoziekenhuis voor de tweede keer een kraammarkt.  Ruim tweeduizend bezoekers, van wie er veel zichtbaar zwanger waren, lieten zich informeren over onder meer de zwangerschap, borstvoeding, bevalling, kraamzorg en kinderopvang.
Er waren activiteiten zoals een draagdoekdemonstratie, een lezing over voeding tijdens je zwangerschap, een signeersessie van het hilarische zwangerschapsboek “Buskruit met Muisjes”, baby- en blote buik fotografie en er werd informatie gegeven over onder andere borstvoeding, zwangerschap en bevalling.

flevoziekenhuis--kraammarkt-2013
Op de Kraammarkt was naast informatie ook een gevarieerd aanbod
aan baby- en zwangerschapsproducten te vinden.

De afdeling Verloskunde verzorgde tijdens de Kraammarkt regelmatig rondleidingen naar de  kraamsuites en de lactatiekundige beantwoordde vragen over borstvoeding. Verder werd er informatie  gegeven over pijnbestrijding en de kraamafdeling. Ook was er aan de kinderen gedacht: van kindertheater tot een workshop mini-kraamverzorgende tot een echte poppendokter.