De polikliniek Fertiliteit van het Flevoziekenhuis scoort een 8,4 op patiëntvriendelijkheid. Daarmee eindigde de polikliniek op plaats 5 in de uitslag van de Freya Awards 2012-2013; een evenaring van de uitslag van twee jaar geleden. “Dat toont aan dat we continuïteit van zorg en kwaliteit bieden”, aldus fertiliteitsarts Ine Kimmel. “Daarnaast besteden we in ons, relatief kleine, team veel aandacht aan bejegening en begeleiding van onze patiënten. Die waarderen dat zeer.”

fertiliteit04

Juist bij vruchtbaarheidsproblemen is de bejegening, informatie en begeleiding van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van het ziekenhuis van het grootste belang. De poli Fertiliteit bestaat uit een klein medisch team waardoor patiënten steeds met dezelfde mensen te maken krijgen, zodat er een prettige en vertrouwde sfeer ontstaat. Op deze manier kunnen de medewerkers de juiste tijd en aandacht besteden aan alle medische en emotionele aspecten rondom de behandeling en de keuzes waar de patiënt mee te maken krijgt.

Freya Award

Het doel van de Freya Award en de Monitor Fertiliteitszorg is de kwaliteit van de zorg te verbeteren, door de professionals in de fertiliteitszorg te laten zien wat patiënten belangrijk vinden. De award wordt om het jaar uitgereikt.
Freya staat ervoor dat de patiënt in de fertiliteitszorg centraal gesteld wordt.