Op dinsdag 19 november houdt het Flevoziekenhuis voor de tweede keer een ‘Herinneringsdag’.  Het ziekenhuis staat dan stil bij de patiënten en medewerkers die er het afgelopen jaar overleden zijn. Alle mensen die er behoefte aan hebben om één van de herinneringsmomenten bij te wonen of een mozaïeksteentje uit te zoeken voor een herinneringstegel zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Zowel medewerkers als familieleden van overleden patiënten zijn van harte welkom.

flevoziekenhuis-herdenkingstegel

Mensen zijn kostbaar, maar tegelijk ook kwetsbaar. In het ziekenhuis wordt dat elke dag duidelijk. Soms zijn patiënten zo kwetsbaar, dat ze na een kort- of langdurende opname overlijden. In het tijdsbestek van de ziekenhuisopname is er vaak een intens en bewogen contact tussen patiënten, familie en medewerkers. Met de Herinneringsdag wil het ziekenhuis de overleden patiënten en medewerkers met respect herdenken. Door mee te doen aan één van de herinneringsmomenten, een steentje uit te zoeken en/of de naam van de overledene op de herinneringstegel te schrijven, kan iedereen zijn of haar eigen bijdrage leveren aan deze dag.

Herinneringsmoment

Tijdens de Herinneringsdag zijn er twee speciale herinneringsmomenten in het Auditorium op de 2e verdieping van het Flevoziekenhuis:
-    Van 12.15 tot 12.45 uur (zaal open om 11.45 uur)
-    Van 17.15 tot 17.45 uur (zaal open om 16.45 uur)
Iedereen kan vrij binnenlopen tijdens deze momenten. Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten.

Herinneringstegel

Geïnteresseerden kunnen ook een mozaïeksteentje uitzoeken voor een herinneringstegel in het Stiltecentrum op de 1e verdieping van het Flevoziekenhuis. Het Stiltecentrum is tijdens de Herinneringsdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. De mozaïeksteentjes liggen daar klaar voor gebruik.
De herinneringstegel wordt net als vorig jaar weer gemaakt door atelier Giarise uit Almere.