Elk jaar verkoopt de afdeling Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis vuurwerkbrillen. Dit jaar gaat de opbrengst naar 3FM Serious Request. De vuurwerkbril kost één euro, maar méér mag natuurlijk ook. Door zoveel mogelijk brillen te verkopen hoopt het Flevoziekenhuis twee vliegen in één klap te slaan; méér ogen die beschermd worden tegen vuurwerk én een mooie bijdrage voor het thema van SR13: het voorkomen van sterfte door diarree bij kinderen. De speciale vuurwerkbril is te koop bij de poli Oogheelkunde, op maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.30 uur.

flevoziekenhuis serious-request-2013

Deze actie is gestart door Het Oogzorgnetwerk, waar ook het Flevoziekenhuis bij aangesloten is, en loopt tot en met vrijdag 20 december. Het Medisch Centrum Leeuwarden zal, namens alle partnerziekenhuizen van Het Oogzorgnetwerk die aan de actie meedoen, de cheque aanbieden bij het Glazen Huis dat dit jaar in die stad staat.

Ikziejevolgendjaar

Dat is het motto van de Nationale Campagne Vuurwerkbril. Doel van de campagne is ervoor te zorgen dat niemand meer blind wordt door vuurwerk. Het opzetten van een vuurwerkbril bij het afsteken van (of kijken naar) vuurwerk, is van essentieel belang. Het dragen van een vuurwerkbril door kinderen én ouders moet net zo vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.ikziejevolgendjaar.nl.

Belangrijke tip: draag een vuurwerkbril

Een belangrijke tip voor het voorkomen van letsel door vuurwerk is het dragen van een speciale vuurwerkbril. Deze bril is gemaakt van polycarbonaat en daardoor heel erg sterk. Ook sluit de bril goed aan op het gezicht, zodat er bijna geen vonkjes of rondvliegende stukjes tussen het hoofd en de bril passen.