105 verpleegkundigen volgen op 10 december een gezamenlijke trainingsdag in het Flevoziekenhuis. De dag maakt deel uit van het scholingsprogramma ‘Collega’s Trainen Samen’ voor verpleegkundigen. De dag start met een presentatie van artsdocent en opleider Ybelien Jüngen over klinisch redeneren. Daarna volgt iedereen vier trainingen naar eigen keuze. Er is veel aandacht voor de thema’s van het landelijke Veiligheidsmanagementsysteem VMS, zoals de vroege herkenning en behandeling van pijn. De kracht van ‘Collega’s Trainen Samen’ is kennis delen, uniformiteit en het plezier van samen leren. De trainingsdag vond eerder plaats in september en wordt nog een aantal keren herhaald. Het Flevoziekenhuis heeft in totaal ruim 600 verpleegkundigen.

flevoziekenhuis cts02-2013