De Almeerse bevolking heeft het project 'Kinesio-tape na knieschijf-luxatie' van de Gipskamer tot het beste zorgproject van het Flevoziekenhuis in 2013 uitgeroepen. De Cliënten Jaar Prijs wordt jaarlijks door de Cliëntenraad van het Flevoziekenhuis uitgereikt aan het project dat verbetering van de zorg aan de patiënten van het ziekenhuis biedt.

Jacquelien Noordhoek, juryvoorzitter van de Cliënten Jaar Prijs 2013, blikt namens de Cliëntenraad terug: "De jury mocht dit jaar uit zeven bijzondere projecten drie genomineerden kiezen. We vonden het prachtige projecten, die haast niet met elkaar te vergelijken zijn. Behalve dat ze de zorg aan onze patiënten verbeteren. Opvallend is dat het Almeerse publiek dit jaar voor een specifiek medische verbetering gekozen heeft. We hopen dat dit project goede resultaten boekt en ook buiten ons ziekenhuis een voorbeeldfunctie krijgt."

Project 'Kinesio-tape na knieschijf-luxatie' van de Gipskamer

Wanneer de knieschijf uit de kom schiet, is in de meeste gevallen een behandeling met een gipskoker gedurende zes weken het gevolg. Hierdoor zijn bewegen en douchen bijna onmogelijk. Sinds kort bieden de gipsverbandmeesters, vooral aan jongeren, de keuze om de knieschijf met Kinesio-tape te behandelen. Hiermee kan iemand sneller normaal bewegen en gewoon douchen. Ook is anti-stolling ("de prikjes") niet meer nodig. De gipsverbandmeesters willen deze behandeling voor meer mensen mogelijk maken, waarvoor scholing en gedegen onderzoek nodig zijn is. Zij gaan het gewonnen bedrag dan ook hieraan besteden.

Almeerder stemt

Met 725 stemmen won het project 'Kinesio-tape na knieschijf-luxatie' van de twee andere genomineerden: 'Optimaliseren wachtruimte en onderzoekkamers Mammapoli' door Radiologie (413 stemmen) en 'Herinneringsdag' van de geestelijke verzorgers (130 stemmen). Van 14 november tot 31 december hebben 1.268 mensen hun stem uitgebracht via stemformulieren in de centrale hal of via de website van het Flevoziekenhuis, waar de filmpjes van de drie genomineerde projecten bekeken konden worden.

Cliënten Jaar Prijs

Het Flevoziekenhuis zoekt continu naar mogelijkheden om de zorg aan haar patiënten nog beter te maken. De Cliëntenraad vraagt daarom jaarlijks aan alle medewerkers om een vernieuwend zorgproject aan te melden. Een project dat net even meer biedt: verbeterde zorg, meer individuele aandacht, autonomie van de patiënt en een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis.

De winnaar krijgt een bijzondere prijs: een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk beperkte kunstenaar (dit jaar: Ralph Noort-Duende), verbonden aan Atelier 'De Witte Olifant'. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van 2.500 euro te besteden aan een stage, studiereis of vergelijkbare activiteit om het winnende project uit te bouwen of te verbeteren.

Meer lezen over de Cliënten Jaar Prijs of de overige genomineerde projecten? Kijk op: www.flevoziekenhuis.nl/clientenjaarprijs

Meer foto's zien van de prijsuitreiking? Kijk op onze Facebook-pagina