Vanaf vrijdag 31 januari is het ‘Fotojaaroverzicht Almere 2013’ in het Flevoziekenhuis te zien. Zes weken lang kunnen bezoekers en andere belangstellenden een  selectie foto’s uit de lokale media van vorig jaar bekijken.

De expositie is een initiatief van het Stadsarchief Almere, dat op deze manier ieder jaar een terugblik op de gebeurtenissen in de stad verzorgt. Medewerkers verzamelen foto’s die het afgelopen jaar in de lokale media verschenen. Deze zijn voorzien van korte onderschriften en in de vorm van collages op grote panelen tentoongesteld. Dit jaar onder de titel ‘En nog vele jaren! Jubilea en burgerinitiatieven in Almere in 2013’.

Het Stadsarchief Almere bewaart bijna 40 jaar geschiedenis van Almere en maakt documenten, boeken en beeldmateriaal van gemeente, organisaties en particulieren toegankelijk voor het publiek. Van het archief van het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders (ZIJP) en de overhandiging van de sleutels aan de eerste inwoners van Almere in 1976, tot de stukken van de huidige gemeente Almere en foto's van recente gebeurtenissen. Het Stadsarchief Almere stelt regelmatig publicaties en tentoonstellingen  samen.

De tentoonstelling ‘En nog vele jaren!’ is te zien in de Binnenstraat van het Flevoziekenhuis, van vrijdag 31 januari tot en met woensdag 12 maart. Daarna zullen de foto’s nog vier weken in de Nieuwe Bibliotheek te zien zijn.