Inforium is genomineerd voor de Planetree Award 2014. Met Inforium krijgt de patiënt via een beveiligde e-mail van hun arts toegang tot voor hen relevante informatie (links,  filmpjes, oefeningen).  De poli KNO van het Flevoziekenhuis heeft een groot deel van de informatie gemaakt en is de eerste pilotorganisatie van Inforium geweest. Het systeem is volledig door KNO gevuld en geïmplementeerd. De patiënten zijn zeer tevreden en de dokters willen niet anders. KNO-artsen Markus Oei en Marleen Vleming hopen op 13 maart tijdens de landelijke Planetree Conferentie de award in ontvangst te mogen nemen. 

planetree-designated

Uniek is dat Inforium state-of-the-art betrouwbare medische informatie geeft door gebruik van al bestaande bronnen (Betrouwbarebron.nl), zowel eigen als andermans informatie. Video’s en infographics geven veel toegevoegde waarde. De acceptatie door zowel dokters als patiënten is enorm (meer dan 75%) zodat Inforium bij de KNO al een onmisbare medische tool geworden is. En de milieubesparing is ook niet mis.

De implementatie van Inforium bij KNO kent alleen maar voordelen; state-of-the-art voorlichting aan patiënten voor betere patiënt empowerment voor een grote groep patiënten met vermindering van kosten in zowel tijd, geld en milieu.

In totaal zijn 17 goede voorbeelden van mensgerichte zorg genomineerd voor de ‘Spirit of Planetree Award’.

Pin It