Belangstellenden waren deze week van harte welkom om mee te doen aan diverse activiteiten tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Hoogtepunt van de week was afgelopen zaterdag de Open Dag van Zorg en Welzijn. Jong en oud namen een uniek kijkje achter de schermen van zorg- en welzijnsorganisaties. Het Flevoziekenhuis kreeg op deze dag zo’n 500 mensen op bezoek. Acteur en Presentator Koert-Jan de Bruijn opende om 11.00 uur de Open Dag in Almere en beleefde vanaf 12.30 uur Zorg en Welzijn in Lelystad.

flevoziekenhuis-open-dag-2014

Activiteiten Flevoziekenhuis Almere

In Almere konden bezoekers van de Open Dag een rondleiding krijgen door het ziekenhuis. Mensen lieten een oogdrukmeting uitvoeren bij de afdeling Oogheelkunde en ook de OK werd druk bezocht. In de Binnenstraat presenteerden zich verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Voor kinderen was er de Droomspeelbus van De Schoor met sport en spel en plakte de poppen-berendokter rijkelijk pleisters.

Inzet acteur en presentator Koert-Jan de Bruijn

Een bezoekje aan het Flevoziekenhuis en de Hanzeborg werd extra bijzonder dankzij de actieve deelname aan activiteiten door Koert-Jan de Bruijn. In Almere kondigde hij bij de opening het koor "Jong van Hart" aan, maakte kennis met het Skillslab voor praktijkopleidingen en hing hij een wens voor betere zorg in de wensboom van het zorginnovatieplatform.