Steeds meer mensen krijgen jaarlijks de diagnose Macula Degeneratie (MD). Een oogaandoening die zorgt voor achteruitgang van het gezichtsvermogen. Patiënten met MD hebben veel vragen over eventuele behandeling, hulpmiddelen en de impact van deze aandoening op hun (sociale) leven. Bartiméus en het Flevoziekenhuis in Almere organiseren daarom informatiebijeenkomsten waarin ook ruim de gelegenheid is om met medepatiënten ervaringen te delen. Tijdens iedere bijeenkomst geeft een deskundige van Bartiméus een toelichting op een thema en beantwoordt alle vragen.

bartimeus-logo

Heeft u recent de diagnose MD gekregen? Dan nodigen wij uit om naar de onderstaande bijeenkomsten te komen die op de volgende maandagen van 14.00 – 16.00 uur plaatsvinden:
•    28 april
•    19 mei
•    16 juni
•    8 september

Locatie: Auditorium Flevoziekenhuis, 2e etage.

Thema per bijeenkomst

28 april

Hoe vertel ik de mensen om mij heen over Macula Degeneratie? Sociale contacten? Wat betekent de achteruitgang van mijn gezichtsvermogen voor mij?

19 mei

Informatie over leeshulpmiddelen, zoals loepen, gesproken boek et cetera. Hoe red ik mij in huis, welke hulpmiddelen zijn er?

Mogelijkheden op het gebied van mobiliteit en hobby's

Ontwikkelingen op het gebied van computer, tablet en smartphone

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk! Dit kan per e-mail of telefonisch via mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl of via 036 - 868 85 21 (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 17.00 uur).
N.B. Vermeld in de mail s.v.p. ook uw naam en telefoonnummer.