Op zaterdag 12 april organiseert het Flevoziekenhuis van 12.00 tot 16.00 uur een (gratis) informatiedag over darmkanker ‘Van bevolkingsonderzoek tot behandeling’. Deze dag is bedoeld voor patiënten, artsen en verpleegkundigen die meer willen weten over erfelijkheid, herkenning, behandeling, voeding en nazorg bij deze ziekte. De informatiedag bestaat uit een informatiemarkt en lezingen. Ook kunt u uw darm ‘ervaren’ in de Opblaasbare darm. Doel van deze dag is om de herkenning van darmkanker te vergroten en daardoor darmkanker vroegtijdig te voorkomen.

flevoziekenhuis-darmen

Jaarlijks krijgen bijna 13.000 mensen (alle leeftijden) en hun naasten te maken met darmkanker en dit aantal stijgt. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium opgespoord wordt, is deze zeer ernstige ziekte goed te behandelen en bestaat er een behoorlijke kans op genezing. Daarom is per januari van dit jaar het bevolkingsonderzoek darmkanker gestart, waarin het Flevoziekenhuis participeert.

Zaterdag 12 april: Lezingen en informatiemarkt

Iedere lezing is afzonderlijk te bezoeken (13.00 – 16.00 uur):

• dr. M. Mundt (Maag-, Darm- en Leverarts) over het belang van screeningsonderzoek
  • dr. A. van der Ven (chirurg) en dr. V. Lustig (oncoloog) over behandelingsmogelijkheden
  • mevr. E. Nannenberg (genetisch consulent) over erfelijkheid
  • mevr. H. Bruggink (diëtiste) over voeding

Op de informatiemarkt (12.00 – 16.00 uur) komen bezoekers onder meer in gesprek met:
Nederlandse Stomavereniging, oncologische revalidatie, SPKS (Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal), Parkhuys Almere, Campagne ‘Darmkanker bij u in de familie’, KWF Almere, de Nieuwe Bibliotheek en de Coloncare verpleegkundigen van het Flevoziekenhuis. Tijdens de informatiemarkt kunnen bezoekers ook een ontspannende handmassage krijgen.

De informatiedag Darmkanker wordt dit jaar voor de 2e keer georganiseerd door de poli Coloncare in samenwerking met de poliklinieken Chirurgie, Oncologie en Maag-, Darm,- en Leverziekten (MDL).

Bekijk het programma: www.flevoziekenhuis.nl/darmkankerdag