Een handmassage is nu ook mogelijk voor patiënten op de verpleegafdeling Verloskunde. De zwangere vrouwen waarderen de handmassage zeer. Verpleegkundige Monique van de afdeling Verloskunde: “gisteravond  kwam ik tijdens mijn ronde een zwangere vrouw tegen die zwaar vermoeid was en al een aantal nachten amper had geslapen. Nadat ik haar tegen bedtijd een handmassage had gegeven, viel zij vrijwel direct in slaap en ontwaakte vanochtend helemaal ontspannen. Voor mij een kleine moeite haar extra aandacht en ontspanning te geven.” Patiënten kunnen een massage aanvragen bij de verpleegkundige of secretaresse van Verloskunde. De handmassages worden gegeven door een groep van 25 vrijwilligers op inmiddels zes afdelingen in het ziekenhuis.

flevoziekenhuis-verloskunde-handmassage