Zwangere vrouwen kunnen vanaf nu in bad bevallen in het Flevoziekenhuis. In een van de kraamsuites is als extra service een groot tweepersoons bad geïnstalleerd. Het bad is ruim genoeg om te ontspannen tijdens de ontsluitingsweeën, (zelfs met de partner erbij). Tijdens het persen is er meestal behoefte aan wat steun. In het bevalbad kun je, als je dat fijn vindt, tijdens het persen dwars in het bad zitten zodat je genoeg steun voor je voeten hebt.

Een water- of badbevalling is een aangename manier van bevallen. Het warme water is een veilige plek, die kan helpen te ontspannen tijdens de weeën. Het warme water zorgt ervoor dat je spieren beter ontspannen en je de pijn minder voelt.

flevoziekenhuis-verloskunde-bad

Hoe meer je ontspant door het water, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Dit kun je vergelijken met een pijnstiller, hierdoor kun je de weeën beter opvangen en de ontsluiting verloopt hierdoor over het algemeen beter.

Een badbevalling wordt vergoed door uw zorgverzekering en is voorlopig alleen mogelijk voor poliklinische bevallingen. Wensen en mogelijkheden kunt u met uw eigen verloskundige bespreken.