Woensdagochtend opende burgemeester Jorritsma de tentoonstelling 'Oranje Fonds Kroonappels' in de Binnenstraat. De gehele maand mei is de interactieve tentoonstelling hier gratis te bezoeken. Ter ere van de troonswisseling zocht het Oranje Fonds naar de drie mooiste sociale initiatieven van ons Koninkrijk, de Kroonappels. In de tentoonstelling van de drie winnaars en de overige 57 finalisten, zijn ook de drie finalisten uit Almere te bewonderen: IVN afdeling Almere (categorie Buurt), Stichting VoedselLoket Almere (categorie Helpende Hand) en Stichting Kwintes (categorie Jeugd).

flevoziekenhuis-kroonappels-opening-jorritsma

Foto: © Oranje Fonds

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, vertelt: “Deze tentoonstelling is een prachtige sociale dwarsdoorsnede van ons Koninkrijk. Je kunt zo in één oogopslag zien wat voor moois mensen voor elkaar organiseren. Wij willen dat graag aan iedereen laten zien, want ook het Nederlandse volk zelf heeft meegestemd in de eerste ronde. Door het interactieve karakter van de tentoonstelling gaan de initiatiefnemers en de projecten echt voor je leven. Het is wat ons betreft een echte aanrader voor iedereen om kennis te komen maken met de initiatieven waar zij op gestemd hebben!”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar ondersteunt het zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting van het Oranje Fonds beschermpaar.

Pin It