Het Flevoziekenhuis voldoet aan alle 15 criteria van de Monitor Borstkankerzorg. Hiermee kunnen patiënten online de borstkankerzorg van ziekenhuizen vergelijken. Het mammacareteam van het Flevoziekenhuis ontvangt voor het vierde achtereenvolgende jaar het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN). De criteria van de Monitor Borstkankerzorg worden jaarlijks aangescherpt. Een belangrijk nieuw aandachtspunt is mondelinge informatie over (late) gevolgen van behandelingen.

flevoziekenhuis-borstkankervereniging-lintje

Mammachirurg Suzan van der Meij: “We hebben hard gewerkt om de zorg voor onze borstkankerpatiënten verder te verbeteren. Daarom zijn we heel blij dat we opnieuw het roze lintje krijgen en nu aan álle criteria van de BVN voldoen. Wij zien dit als een bevestiging dat we onze borstkankerpatiënten hele goede zorg bieden. Daar gaat het ons om.”

Géén wachttijd

Volgens de Borstkankervereniging voldoet het Flevoziekenhuis aan alle basiseisen van goede borstkankerzorg. Het multidisciplinaire mammacareteam beschikt over alle benodigde medische en verpleegkundige specialisten, biedt uitgebreide begeleiding vóór en na de operatie en doet alle noodzakelijke onderzoeken op één dag. Er is geen wachttijd voor de mammapoli.

Samenwerking AMC

Het Flevoziekenhuis heeft de toekenning van het lintje mede te danken aan de nauwe samenwerking met het AMC. Het mammacareteam maakt gebruik van de hoogwaardige faciliteiten van het academische ziekenhuis en daarnaast worden patiënten met borstkanker uit de regio Amsterdam voor een belangrijk deel in Almere geopereerd. Door deze samenwerking is het Flevoziekenhuis bovendien één van de grootste borstkankercentra in Nederland.

Pin It