De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft officieel het roze lintje uitgereikt aan het team van de mammapoli van het Flevoziekenhuis. Het lintje werd overhandigd door Patty ter Haak en Irma Toussaint, patiënt advocates van de BVN. Begin september werd al bekend dat de borstkankerzorg van het Flevoziekenhuis voldoet aan alle 15 criteria van de Monitor Borstkankerzorg, waarmee patiënten online de borstkankerzorg van ziekenhuizen kunnen vergelijken.

flevoziekenhuis-borstkankervereniging-rozelintje2014

Patiënt advocates zijn ex-patiënten die optreden als belangenbehartigers van patiënten en van de Borstkankervereniging Nederland. Mammachirurg Suzan van der Meij: “De patiënt advocates bezoeken de mammapoli van het Flevoziekenhuis een aantal keer per jaar om samen met ons van gedachten te wisselen hoe we de zorg rondom borstkanker kunnen optimaliseren”.

Zichtbaar

Bij de overhandiging van het lintje spraken de patiënt advocates lovende woorden over de borstkankerzorg van het Flevoziekenhuis. “De medewerkers van de mammapoli hebben zichtbaar hard gewerkt om de zorg voor de borstkankerpatiënten nog verder te verbeteren. Het roze lintje is dan ook dik verdiend”, aldus de belangenbehartigers.

De mammapoli van het Flevoziekenhuis ontving voor het vierde achtereenvolgende jaar het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN). De criteria van de Monitor Borstkankerzorg worden jaarlijks aangescherpt. Een belangrijk nieuw aandachtspunt is mondelinge informatie over (late) gevolgen van behandelingen.

Samenwerking AMC

Het Flevoziekenhuis heeft de toekenning van het lintje mede te danken aan de nauwe samenwerking met het AMC. Het mammacareteam maakt gebruik van de hoogwaardige faciliteiten van het academische ziekenhuis en daarnaast worden patiënten met borstkanker uit de regio Amsterdam voor een belangrijk deel in Almere geopereerd.