Mensen die vaak snurken en daardoor slecht slapen, hebben mogelijk last van een slaapapneu: tijdens de slaap stokt de ademhaling omdat de keel dicht zakt. Hierdoor hebben zij last van slaperigheid en concentratieproblemen. Via de huisarts kunnen mensen met een mogelijke slaapapneu en/of snurkklachten een afspraak maken met het Slaapteam van het Flevoziekenhuis. Zij krijgen dan een afspraak met een of meer arts(en) van het Slaapteam, afhankelijk van de aard en ernst van het probleem.

longgeneeskunde-slaapteamHet slaapteam, vlnr: D. Groeneveld (Longziekten), dr. B.A. de Beer
(Keel-, neus- en oorheelkunde) en T.J. Verduijn (Neurologie)

Longarts Dewi Groeneveld: “Bij sommige mensen ontspannen de spieren tijdens het slapen zodanig dat je keel dicht zakt; je tong en zachte delen in je keel blokkeren dan je ademhaling. Mensen die hier last van hebben komen nooit in een diepe slaap omdat de slaap steeds verstoord wordt door het stokken van de ademhaling. Door dit verschijnsel, een obstructief slaap apneusyndroom (OSAS), bestaat er bovendien een verhoogde kans op een hoge bloeddruk, hartproblemen en waarschijnlijk zelfs op een herseninfarct.”

Het Slaapteam van het Flevoziekenhuis is een samenwerking tussen de poliklinieken Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO), Longziekten en Neurologie. Via de huisarts kan een afspraak gemaakt worden bij het Slaapteam via de polikliniek Longziekten.