Het Flevoziekenhuis biedt goede zorg aan patiënten met bloed- of lymfeklierkanker en patiënten met prostaatkanker. Het ziekenhuis kreeg vandaag groene vinkjes in de Patiëntenwijzers voor deze vormen van kanker. De groene vinkjes betekenen dat het Flevoziekenhuis, vanuit het perspectief van patiënten, voldoet aan alle minimale voorwaarden voor goede zorg aan patiënten met bloed- of lymfeklierkanker en prostaatkanker.

flevoziekenhuis-groenvinkje-levenmetkanker

Hoewel het Flevoziekenhuis meer nastreeft dan de minimale voorwaarden, is het volgens internist-hematoloog Koen de Heer fijn dat het ziekenhuis weer erkenning krijgt voor het feit dat het goede zorg levert aan kankerpatiënten. “Het is een groot en betrokken team van mensen dat hier zorg voor draagt. Door goed samen te werken en de zorg op elkaar af te stemmen, streven we naar het leveren van de best mogelijke zorg”, aldus Koen de Heer.

Patiëntorganisaties

De groene vinkjes zijn toegekend door de patiëntenorganisaties ProstaatKankerStichting.nl en Hematon (voor bloed- en lymfeklierkanker). Deze organisaties hebben samen met LevenmetKanker (een samenwerkingsverband van 20 kankerpatiëntenorganisaties) in kaart gebracht wat mensen, die te maken krijgen met beide vormen van kanker, belangrijk vinden t.a.v. de zorg. Vervolgens hebben zij ‘minimale voorwaarden’ opgesteld die ook zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU), de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) en de V&VN Oncologie.

Patiëntwijzer

Via de Patiëntenwijzers kunnen patiënten het ziekenhuis zoeken dat het beste bij hen past. De wijzers geven een overzicht van de ziekenhuizen met de daarbij horende kwaliteitsinformatie. Bovendien vinden zij hier ook het van andere patiënten over de geboden zorg door de ziekenhuizen.