Op 27 januari kreeg het Flevoziekenhuis officieel het NIAZ-certificaat uitgereikt, uit handen van NIAZ-directeur Van Dun. Het ziekenhuis kreeg het kwaliteitscertificaat al eerder toegekend, in oktober 2014. Van Dun over het behalen van het certificaat: “U heeft het uitstekend gedaan en voldoet aan alle eisen voor veilige en verantwoorde zorg. Dat kan alleen als je er als professionals met elkaar voor gaat. Wees trots op uzelf en het ziekenhuis waar u werkt!” De heer Van Dun overhandigde het NIAZ-certificaat aan Co’tje Admiraal van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis.

Het Flevoziekenhuis heeft afgelopen jaren geïnvesteerd in een kwaliteitssysteem voor goede en veilige zorg. Het ziekenhuis is hierop getoetst door het NIAZ, Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Het ziekenhuis heeft in 2013 het NIAZ-kwaliteitscertificaat verkregen voor het VMS Veiligheidsmanagementsysteem. Het certificaat dat het ziekenhuis in oktober 2014 verkreeg, betreft het ziekenhuisbrede kwaliteitssysteem voor veilige zorg. Het ziekenhuis heeft geïnvesteerd in een eenduidige manier van werken en een continue verbetercultuur, en blijft dat doen. Medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor een hoge kwaliteit en kijken steeds weer hoe zaken anders, beter en veiliger kunnen.