Vandaag (donderdag 29 januari) had het Flevoziekenhuis wel hele speciale bazen. Sarah en Rafielio namen voor een dag de plek in van onze raad van bestuur. Na ontvangst en kennismaking volgde een korte uitleg van de opdracht (wat is er mogelijk om onze patiënten en medewerkers super tevreden te houden). Vervolgens volgde er een rondleiding langs de verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Sarah en Rafielio woonden het wekelijkse overleg bij van de raad van bestuur en het medisch stafbestuur en eindigde de middag in het skillslab waar ze geoefend hebben in verpleegkundige handelingen.

Tenslotte werd de opdracht besproken. “Er mag meer kleur komen in het ziekenhuis”, was één van de conclusies van de leerlingen. Anita Arts (voorzitter raad van bestuur) toonde zich zeer tevreden over beide bazen. “Het organiseren van deze dag is een ontzettend leuk idee. Heel bijzonder om contact te hebben met deze kinderen en hun ambitie voor de toekomst te vernemen. Hun ideeën en creativiteit helpen ons land vooruit”.

Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Door een 'bliksemstage' van een dag willen de organisatie en alle deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is voor ,,al het talent van morgen'' om een goed begin te krijgen op de arbeidsmarkt.

Aan de landelijke Baas van Morgen-dag deden enkele tientallen organisaties mee. Scholieren uit onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere schuiven als 'baas' aan bij een vergadering, spreken medewerkers toe of doen mee aan een brainstorm.