Van zondag 8 tot en met zaterdag 14 maart vindt de Wereld Glaucoom Week plaats. De polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis biedt Almeerders de mogelijkheid tijdens speciale glaucoomspreekuren gratis hun oogdruk te laten meten en informatie te krijgen over glaucoom. Als glaucoom onbehandeld blijft kan deze chronische oogaandoening tot blindheid leiden.

Op maandag 9 tot en met woensdag 11 maart organiseert de poli Oogheelkunde glaucoomspreekuren op de volgende tijden en locaties:
  • maandag 9 maart van 9.00 – 12.00 uur in Buitenpoli Almere Poort (Oogbus)
  • maandag 9 maart van 13.00 – 17.00 op de poli Oogheelkunde in Flevoziekenhuis
  • dinsdag 10 maart van 17.00 – 18.45 uur op de poli Oogheelkunde
  • woensdag 11 maart van 17.00 – 18.45 uur op de poli Oogheelkunde
Tijdens dit spreekuur wordt een korte screening uitgevoerd en wordt de oogdruk gemeten. Zo wordt onderzocht of mensen risico lopen glaucoom te ontwikkelen. Ook is informatie beschikbaar over glaucoom en de behandeling hiervan.

Vooraf aanmelden noodzakelijk

De glaucoomscreening is bedoeld voor mensen die nog niet voor glaucoom onder behandeling zijn bij de polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden voor het glaucoomspreekuur. Dit kan bij mijnInfopunt, per mail via mijnInfopunt@flevoziekenhuis.nl of telefonisch via (036) 868 8521 (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur).
De glaucoomspreekuren vinden plaats op de polikliniek Oogheelkunde op de eerste etage van het Flevoziekenhuis (route A).

Achtergrondinformatie Glaucoom

Glaucoom is een aandoening waarbij een verhoging van de druk in de oogbol tot gezichtsvelduitval (kokerzien) leidt. Indien de ziekte onbehandeld blijft kan dit zelfs tot blindheid leiden. De ziekte treedt meestal op na het 40e levensjaar en verloopt sluipend. Glaucoom kan erfelijk zijn. Wereldwijd leiden ongeveer 60 miljoen mensen eraan.