Maart staat in het teken van darmkanker. Graag delen we enkele interessante feiten met u.

Wist u dat:
  • al vele Almeerders tussen 55 en 75 jaar een oproep voor het bevolkingsonderzoek darmkanker hebben ontvangen?
  • als u tussen de 55 en 75 jaar bent u wordt opgeroepen voor darmkankeronderzoek?
  • dat wanneer uw wordt opgeroepen afhankelijk is van uw geboortejaar?
  • een deel daarvan doorverwezen is voor aanvullend onderzoek?
  • in 2014 bij 15.000 Nederlanders de diagnose dikkedarmkanker werd gesteld?
  • in Nederland ongeveer 1 op de 20 mensen tijdens zijn of haar leven darmkanker krijgt?
  • daarmee dikkedarmkanker op de 2e plaats van de meest voorkomende kankersoorten staat?
  • darmkanker-opsporing in het Flevoziekenhuis een speerpunt is, en dat wij steeds meer mensen met darmkanker opsporen en behandelen?
  • het bevolkingsonderzoek darmkanker als doel heeft om mensen eerder op te sporen, en daardoor mensen kunnen genezen of darmkanker kunnen voorkomen?
  • het Flevoziekenhuis zeer actief betrokken is bij dit bevolkingsonderzoek?

En:
  • als er bij u (een voorstadium van) darmkanker geconstateerd is, u in het Flevoziekenhuis in goede handen bent voor alles wat met darmkanker te maken heeft; van diagnose en behandeling, tot operatie en radiotherapie.
    Het multidisciplinaire team heeft zeer veel expertise en jarenlange ervaring met darmkanker of voorstadia daarvan. Een speciaal team van de polikliniek Coloncare begeleidt u dan intensief tijdens deze onzekere periode.

En dat .. alles na te lezen is op: www.flevoziekenhuis.nl/darmkanker