Voor patiënten met één van de volgende verzekeringspolissen bestaat de kans dat zij hun geplande behandeling in het Flevoziekenhuis deels zelf moeten betalen.
Bij spoedeisende of verloskundige wordt wel alles vergoed. Het gaat om 2 polissen van Achmea: Zilveren Kruis Basis Budget en NS/SPF Zorg Plan Selectief van Avéro. De 2 polissen van Menzis, Budget Bewust en PMA Zorgverzekering, sluiten alleen behandelingen van de meniscus, slaapapneu, staar en Carpaal Tunnel Syndroom uit van vergoeding.  Voor alle andere polissen geldt dat de zorg vanuit de basisverzekering in het Flevoziekenhuis volledig vergoed wordt, met uitzondering van het eigen risico. Verzekerden van Zilveren Kruis hebben nog tot 15 maart de mogelijkheid hun budget polis om te zetten in een natura polis.

Anita Arts, voorzitter raad van bestuur: “Niet iedere patiënt is er zich van bewust dat hij of zij een verzekeringspolis heeft die maar een deel van de zorgkosten in het Flevoziekenhuis vergoedt. Daarom informeren wij  patiënten over welke 4 verzekeringspolissen het gaat. Want als een patiënt zo’n polis heeft, starten de kosten al bij een eerste afspraak op de polikliniek.” Alleen de eigen zorgverzekeraar kan een patiënt informeren over welke zorgverleners wel in aanmerking komen voor volledige vergoeding van een ziekenhuisbehandeling.

Mogelijkheid tot overstappen bij Zilveren Kruis

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt mensen met een budgetpolis tot 15 maart aanstaande de mogelijkheid om hun budgetpolis om te zetten naar een naturapolis. “Wij merken op dit moment dat niet iedereen met deze polis zich dat goed realiseert.” zegt Jan Willems Evers, commercieel directeur bij Zilveren Kruis. “Ik vind het belangrijk dat klanten een bewúste keuze voor een polis maken en bij het gebruik van zorg geen onverwachte gevolgen ervaren. Alle klanten met een budgetpolis hebben daarom een brief gekregen met het aanbod tot 15 maart te kiezen voor een andere verzekering van Zilveren Kruis”.

Flevoziekenhuis vraagt naar polis

Het Flevoziekenhuis vraagt bij het maken van een (telefonische) afspraak of bij een eerste afspraak op de polikliniek naar de verzekeringspolis. Wanneer blijkt dat een patiënt één van de 4 genoemde polissen heeft wordt overlegd. De patiënt heeft dan de keuze een deel van de kosten zelf te betalen of naar een ander ziekenhuis te gaan. Dit geldt alleen voor de genoemde 4 polissen. Voor alle andere polissen geldt dat zorg vanuit de basisverzekering volledig wordt vergoed, met uitzondering van het verplichte eigen risico.

Meer weten? Kijk op: www.flevoziekenhuis.nl/budgetpolis