Leesvoor
Op vrijdag 20 maart hebben 6 leerlingen van basisschool Het Meesterwerk een aantal schilderijen overhandigd aan Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis. De leerlingen van groep 7 hebben deze kunstwerken gemaakt om patiënten die in het Flevoziekenhuis liggen op te vrolijken. De overhandiging van de schilderijen is onderdeel van het project van Het Meesterwerk voor de ‘Doe iets voor een ander’ dag van NL Doet. De school heeft bij dit project alle groepen betrokken, van de peuterspeelzaal tot en met groep 8. Het thema was ‘Reis door de tijd’.

nldoet de schoor

Anita Arts was onder de indruk van de schilderijen van de kinderen en noemde ze ‘echte meesterwerken’. Zij nam ze graag in ontvangst: “Ik vind het goed om te zien dat kinderen zich al vroeg bewust zijn van de kracht om iets voor een ander te doen. Iemand door een moeilijke periode helpen met wat extra aandacht – deze kinderen kozen voor kunst – is heel waardevol. Dit zien we in ons dagelijks werk ook. En daarom is het werk van vrijwilligers ook zo belangrijk voor ons ziekenhuis, als aanvulling op de zorg aan onze patiënten.”

De schilderijen worden van vrijdag 27 maart tot maandag 20 april in de Binnenstraat van het Flevoziekenhuis tentoongesteld.