Het Flevoziekenhuis kan deze maand twee nieuwe hoofdhuidkoelers aanschaffen ter waarde van 33.000 euro dankzij de Stichting Roparun. Patiënten die een chemokuur krijgen, kunnen de hoofdhuidkoeler gebruiken voor, tijdens en na de kuur om de kans op haaruitval te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen.
oncologie hoofdhuidkoeler
Petra van der Wardt, oncologie verpleegkundige: “Dagelijks begeleiden wij patiënten die een chemokuur moeten ondergaan. Een chemokuur is geen pretje en daarom proberen wij het voor onze patiënten zo dragelijk mogelijk te laten zijn. We hebben twee hoofdhuidkoelers die hierbij kunnen helpen, maar deze zijn eigenlijk aan vervanging toe.
De nieuwe hoofdhuidkoelers zijn moderner; ze zijn van een flexibeler materiaal gemaakt waardoor ze veel comfortabeler op het hoofd zitten. We zijn daarom erg blij met deze schenking van Roparun.”

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar start de 24e editie van de Roparun op zaterdag 23 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 25 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

In 2015 heeft Roparun tot nu toe 130 doelen kunnen ondersteunen voor een bedrag van 2,1 miljoen euro.


Pin It