Het Flevoziekenhuis kan binnenkort drie ruimtes voor patiënten en hun familie opnieuw inrichten in een warme, huiselijke sfeer. Dit kan dankzij een  bijdrage van 15.000 euro van Roparun. De cliëntenraad van het Flevoziekenhuis heeft het initiatief genomen voor deze schenkingsaanvraag bij Roparun.
De herinrichting van deze familiekamer en twee patiëntenkamers is belangrijk om de laatste levensfase van ongeneeslijk zieke patiënten in een zo aangenaam mogelijke omgeving te laten plaatsvinden.

roparun 2015

Michelle Bronk, oncologie verpleegkundige en initiatiefneemster van dit idee: “Onze zorg is gericht op het beter maken van patiënten. En wanneer dit niet lukt, gaan we met de patiënt op zoek naar een behandeling die de kwaliteit van het leven van deze unieke patiënt zo hoog mogelijk houdt. En wanneer een patiënt in de laatste fase van zijn of haar leven is gekomen, willen wij een prettige, passende omgeving bieden waarin mensen afscheid van elkaar kunnen nemen. Zorg en aandacht staat dan centraal. Nu vindt dat plaats in een nogal steriele ziekenhuisomgeving. Binnenkort hebben we een huiselijke familiekamer en twee verpleegkamers waar een familielid kan blijven slapen of waken in prettige sta-op-stoelen of een extra bed. We zijn erg dankbaar dat Roparun - en al die lopers - dit nu mogelijk heeft gemaakt.”

Tweede schenking

Vorige week werd al bekend dat het Flevoziekenhuis deze maand twee nieuwe hoofdhuidkoelers kan aanschaffen ter waarde van 33.000 euro dankzij de Stichting Roparun. Patiënten die een chemokuur krijgen, kunnen de hoofdhuidkoeler gebruiken voor, tijdens en na de kuur om de kans op haaruitval te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen. De nieuwe hoofdhuidkoelers zijn comfortabeler dan de huidige exemplaren, die eigenlijk wel aan vervanging toe zijn.

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar start de 24e editie van de Roparun op zaterdag 23 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 25 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

In 2015 heeft Roparun tot nu toe 130 doelen kunnen ondersteunen voor een bedrag van 2,1 miljoen euro.