De polikliniek Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis zamelt plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken in. Hiermee steunen zij KNGF Geleidehonden en wordt bovendien het milieu ontlast. De ingezamelde doppen leveren geld op bij recyclebedrijven en deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden. Spaart u mee met onze collega's? Het is een kleine moeite, maar een speciaal opgeleide hond betekent straks voor iemand met een handicap een groot verschil.

oogheelkunde doppenspaaractie

Meedoen aan de doppenactie is heel simpel. Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten worden graag in ontvangst genomen. Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon. Lever ze vervolgens in bij de poli Oogheelkunde, waar op de balie een grote witte bak hiervoor klaarstaat.

De medewerkers van poli Oogheelkunde zorgen ervoor dat alle gespaarde doppen worden afgeleverd bij een recyclebedrijf, dat daarvoor een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. Deze organisatie gebruikt de opbrengst volledig voor de opleiding van geleidehonden voor mensen met een handicap.

Pin It