Het Flevoziekenhuis heeft het vernieuwde Vaatkeurmerk 2015 gekregen van de Hart&Vaatgroep. De vaatzorg van het ziekenhuis voldoet volgens de patiëntvereniging aan de kwaliteitscriteria die worden gesteld aan het verkrijgen van het Vaatkeurmerk. Vaatchirurg Martine Willems is blij met het behalen ervan: “Het vaatkeurmerk geeft patiënten de mogelijkheid om een echte keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. En dat is goed”, aldus Willems.

vaatkeurmerk 2015

De Vaatpoli van het Flevoziekenhuis heeft een korte wachttijd van één week. De vaatchirurgen werken nauw samen met de afdeling Interventieradiologie en met de vakgroep Vaatchirurgie van het AMC. Zij werken zelf één dag in de week in het AMC en hebben ervaring met vrijwel alle aandoeningen binnen dit specialisme. “Door onze nauwe samenwerking met het AMC zijn wij in staat om de operaties uit te voeren op de locatie waar dat het beste kan, terwijl de patiënt toch zijn eigen vaatchirurg ziet”, legt Martine Willems uit.

Kwaliteitscriteria
Het Vaatkeurmerk wordt uitgereikt aan ziekenhuizen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van deze patiëntenvereniging voor hart- en vaatzorg. Dit jaar zijn de criteria voor het keurmerk aangescherpt en waardoor het een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg geeft. Er wordt nu meer inzicht geboden in de zorg rondom behandelingen aan aneurysma en halsslagader.

Website
Patiënten en verwijzers kunnen op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen nog meer het vernieuwde Vaatkeurmerk hebben gekregen. Via de website hebben patiënten ook de mogelijkheid om hun ervaring met een ziekenhuis te melden.
 
De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Vaatkeurmerk 2015 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Pin It