Kun je je rijbewijs nog wel houden als je een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) draagt als hartpatiënt? Deze vraag was een van de ‘hot issues’ die aan bod kwamen tijdens de jaarlijkse ICD-dag van het Flevoziekenhuis. Deze speciale dag voor patiënten met een ICD en hun partners werd voor de vierde keer georganiseerd, sinds de start van het ICD-centrum in 2012.

icd dag 2015

Het ICD-team ontving afgelopen zaterdag liefst 170 mensen voor de interactieve informatiemiddag. Daarin werd onder meer gesproken over de verschillende types ICD’s die beschikbaar zijn en waar je als ICD-drager rekening mee moet houden als je bijvoorbeeld geopereerd wordt of een MRI-scan krijgt.
Het ICD-centrum is een samenwerking het Flevoziekenhuis, Tergooi en het AMC voor ICD-patiënten in de regio Flevoland en ’t Gooi.