Op zaterdag 3 oktober werd voor de vierde keer de Kraammarkt Almere gehouden. Net als in voorgaande jaren wisten vele zwangere vrouwen de markt te vinden. De Kraammarkt trok ruim 750 bezoekers.

kraammarkt 2015 2

Er waren onder meer verloskundigen, kraamorganisaties en (borst)voedingsdeskundigen aanwezig. Zij gaven advies over borstvoeding, zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De afdeling Verloskunde verzorgde rondleidingen naar de kraamsuites. Medewerkers van de operatiekamers waren aanwezig met een opstelling en gaven uitleg over de natuurlijke keizersnede. Bij de Spataderkliniek van het Flevoziekenhuis konden bezoekers een gratis screening krijgen.

Nieuw dit jaar was het Mama Café waar workshops en presentaties werden gegeven over zeer uiteenlopende onderwerpen. In de centrale hal werden handmassages gegeven en stond een vitaminebar opgesteld. In de binnenstraat werd een speciale kunstexpositie geopend rondom het thema zwangerschap en geboorte.

Naast het Flevoziekenhuis presenteerden in totaal 45 organisaties hun aanbod: van een babyfotograaf en verloskundigenpraktijk tot Zorggroep Almere, de Rabobank, Unicef, een buikschildering, draagdoekdemonstraties en sporten tijdens en na je zwangerschap.

Zie voor meer informatie, foto’s en filmpjes, de Facebookpagina van Kraammarkt Almere

fShare