Na een pauze-jaar gaat de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis weer de Cliënten Jaar Prijs uitreiken aan het project of idee dat de beste verbetering van de zorg aan onze patiënten biedt. De Cliëntenraad heeft een voorselectie gemaakt; de uiteindelijke keuze wordt bepaald door het publiek. De cliëntenraad nodigt iedereen uit om online de filmpjes van de 3 genomineerde projecten te bekijken en te stemmen op het project waarvan u vindt dat het gerealiseerd of uitgebreid moet worden. De winnaar wordt na 5 januari 2016 bekend gemaakt. Er kan tot 31 december 2015 gestemd worden.

De 3 genomineerde zorgprojecten presenteren zich met een filmpje op www.flevoziekenhuis.nl/cjp:
  1. Project Verbindende communicatie van de Ondernemingsraad
  2. Project Schouderluxaties: we trekken het niet meer van de Spoedeisende hulp
  3. Project Informatie op maat maakt patiënt tot meedenker van afdeling Communicatie.
cjp 2015 nominatie
vlnr Annemarie Buntsma: Project Informatie op maat
Yvonne Burgwal: Project Verbindende communicatie
Martijn Roetman: Project Schouderluxaties: 'we trekken het niet meer'

Juryvoorzitter Miriam Appelman over de genomineerden: “We hebben dit jaar een thema aan de prijs gekoppeld: ‘interactie tussen zorgprofessional en patiënt’. We zagen in ieder van de acht ingezonden projecten of ideeën duidelijk dat dit een verbetering voor de patiënt betekende. Die verbetering lag op het gebied van bejegening, participatie en/of feedback. We hebben bij de beoordeling van de projecten ook meegenomen of het kan worden verbreed naar het hele ziekenhuis. Bij de drie genomineerden staat de beleving van de patiënt centraal.”

Iedereen kan stemmen (live en online)

Alle Almeerders en overige geïnteresseerden kunnen online stemmen op hun favoriete project. Daarnaast kan ook ‘live’ gestemd worden via stemformulieren die bij mijnInfopunt in de centrale hal te verkrijgen en in te leveren zijn.
Op vrijdag 27 november tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur kunt ook stemmen in de centrale hal van het Flevoziekenhuis. Leden van de cliëntenraad tonen op een laptop de filmpjes van de 3 genomineerden.
Het aantal online en de ‘live’ stemmen bepaalt uiteindelijk wie de winnaar is.

Samenstelling jury

De jury van de Cliënten Jaar Prijs 2015 bestaat uit de leden van de cliëntenraad onder voorzitterschap van Miriam Appelman (tevens adviseur in de onderwijssector bij de VO-raad en de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding KVLO). De cliëntenraad behartigt de algemene belangen van de patiënten en hun naasten en bestaat uit leden die niet werkzaam zijn in het Flevoziekenhuis.

De winnaar

De winnaar krijgt een bijzondere prijs. De prijs bestaat uit een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk beperkte kunstenaar (verbonden aan Atelier ‘De Witte Olifant’) en een geldbedrag. Dit geldbedrag van 2.500 euro kan besteed worden aan een stage, studiereis of vergelijkbare activiteit om het winnende project uit te bouwen of verbeteren.