De kinderafdeling van het Flevoziekenhuis ontving op donderdag 26 november een cheque ter waarde van € 20.000,- van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deze werd uitgereikt door Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dankzij deze donatie kan een nieuwe ontvangstruimte en ouderkamer voor ouders, hun zieke kind en eventuele broers/zussen ingericht worden. Daarmee wordt hun verblijf in het ziekenhuis nog aangenamer.

kinderafdeling ronald mcdonaldvlnr: Olga Oostindien pedagogisch medewerker,
Robert ten Brink Ambassadeur Ronald McDonald Kinderfonds,
Jolanda Boekhout van Solinge, teamleider afdeling Kindergeneeskunde.

Welzijn van gezinnen met een ziek kind

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Ronald McDonald Kinderfonds konden ziekenhuizen (waar nu nog geen Ronald McDonald Huis of Huiskamer is) een plan indienen waarmee op de kinderafdeling een concrete bijdrage geleverd wordt aan het welzijn van gezinnen met een ziek kind. Een commissie heeft alle plannen beoordeeld en dertig ziekenhuizen, waaronder het Flevoziekenhuis, krijgen de kans om hun plannen te realiseren.

Bekijk hier het prachtige filmpje Dicht bij je zieke kind. Hierin zien we hoe belangrijk het is om als ouder bij je kind te zijn. Zeker als het op zijn kwetsbaarst is.