Het Flevoziekenhuis heeft in december voor patiënten en medewerkers allerlei kerstactiviteiten georganiseerd. De activiteiten zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.

kerstdiner

12 december: Kerstconcert

Van 19.30 tot 21.00 uur verzorgt de Flevo Zieken Omroep een Kerstconcert in de Binnenstraat van het ziekenhuis. Het concert start met de Bertus Big Band en zangeres Nancy Zeefuik. Samen vertolken zij een aantal jazzy kerstsongs. Gitariste Sophie Winsemius sluit het concert af met fraaie verstilde gitaarklanken. Het concert wordt live uitgezonden op de kanalen 32 en 40 van de ziekenhuistelevisie.

23 december: Bezoek Leger des Heils

Van 19.00 tot 21.00 delen de Heilsoldaten van het Leger des Heils kleine kerstattenties uit aan de patiënten van alle verpleegafdelingen.

23 december: Zin(g) - in – Kerst

Van 14.30 tot 15.30 uur organiseren de Geestelijk verzorgers een Zin(g)-in-Kerst. Dat betekent dat patiënten, medewerkers en bezoekers die dat leuk vinden, samen kerstliederen gaan zingen. Er zingt ook een koor mee onder leiding van Anneke van Huisstede. De Zin(g)-in-Kerst vindt plaats in de centrale hal en iedereen is van harte welkom om mee te zingen of te komen luisteren.

Beperkte openingstijden

Op de donderdagen 24 (kerstavond) en 31 december (oudejaarsdag) sluiten meerdere afdelingen van het ziekenhuis hun deuren iets eerder. Dat geldt onder meer voor alle poliklinieken, voor Bureau Opname, het Preoperatief spreekuur, Laboratorium Bloedafname en mijnInfopunt. Zij sluiten op beide dagen hun (telefonische) deuren om 16.00 uur, en zijn helemaal gesloten op beide kerstdagen (25 en 26 december) en op Nieuwjaarsdag (1 januari).

Medewerkers en vrijwilligers

Net als vorig jaar is voor medewerkers een Kerstmarkt georganiseerd, waar zij op 15 en 16 december  tussen 14.00 – 18.00 uur zelf hun jaarlijkse kerstcadeau kunnen uitkiezen bij een van de lokale winkeliers: Viscircus De Koning, Slagerij Pouw, Koffie en thee speciaalzaak Drewes, De Kaasmakerij, De Wereldwinkel, Boekhandel Stumpel, BCC en Douglas. Ook kunnen medewerkers en vrijwilligers ervoor kiezen om hun cadeau om te zetten in een bijdrage aan een goed doel, dit jaar: Parkhuys Almere.