Op donderdag 28 januari had het Flevoziekenhuis wel een hele speciale baas. De 15-jarige Donell Raymann nam voor een dag de plek in van onze voorzitter raad van bestuur, Anita Arts.

Donell had een drukke dag. Na ontvangst en kennismaking volgde een korte uitleg van de opdracht: inventariseer ideeën die er voor zorgen dat jongeren tevreden zijn en met een veilig gevoel het Flevoziekenhuis bezoeken. Vervolgens volgde er een rondleiding langs verschillende afdelingen in het ziekenhuis en kreeg Donell les in verpleegkundige handelingen in het skills lab. In de middag woonde de ‘baas’ een overleg bij van de raad van bestuur, met het bestuur van de dokters en met Zorggroep Almere. Daarna liep hij mee met een arts in opleiding bij Orthopedie, die patiënten ziet op de polikliniek. Tussen de bedrijven door deed Donell nog een interview voor Omroep Flevoland. Tenslotte werd de opdracht besproken: “Voor kinderen en jongeren is het belangrijk dat ze zich thuis voelen in het ziekenhuis. Wat vertrouwd voelt, voelt als veilig”, aldus de jonge baas. De tip van Donell: “De kamers op de kinderafdeling mogen een stuk huiselijker en vrolijker zijn. Denk hierbij aan grote muurstickers of schilderijen en meer warmte in de kamer, zodat je een gevoel hebt alsof het je tweede huis is”.

baas van morgen 2016

Anita Arts is enthousiast over het initiatief ‘Baas van Morgen’. “De beste manier om erachter te komen wat je wilt en welk talent je hebt is door het zelf te ervaren. Of dat nou als spits bij de voetbalclub is of als bestuurder van een ziekenhuis. Donell heeft vandaag veel van het werk in het ziekenhuis kunnen zien. Door een deel van de dag aan mijn werkzaamheden mee te doen en een dagdeel bij verschillende afdelingen mee te lopen. Het is leuk en verfrissend om door zijn bril te kijken en een onvergetelijke ervaring voor Donell”. Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Door een 'bliksemstage' van een dag willen de organisatie en alle deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is voor al het talent van morgen om een goed begin te krijgen op de arbeidsmarkt.

Aan de landelijke Baas van Morgen-dag deden enkele tientallen organisaties mee. Scholieren uit onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere schoven als 'baas' aan bij een vergadering, spraken medewerkers toe of deden mee aan een brainstorm.