Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft drie ziekenhuizen, waaronder het Flevoziekenhuis, geselecteerd vanwege hun kwalitatief bovengemiddelde zorg aan darmkankerpatiënten. Zilveren Kruis waardeert deze ziekenhuizen door geen limiet te stellen aan het aantal te behandelen darmkankerpatiënten in 2016.

zilveren kruis logo

Anthony van de Ven, chirurg in het Flevoziekenhuis: “Het is fantastisch om te vernemen dat Zilveren Kruis op basis van hun kwaliteitsanalyses concluderen dat wij tot de top van de ziekenhuizen op darmkankergebied behoren. Dit is een mooi voorbeeld van welke vruchten een samenwerking met onze academische partner AMC kan afwerpen. Ook de intensieve verpleegkundige begeleiding die patiënten in ons ziekenhuis krijgen, draagt vast en zeker bij aan de kwaliteit van onze zorg”.

De samenwerking tussen het Flevoziekenhuis en het AMC is gestart met de komst van de afdeling Radiotherapie binnen de muren van het Flevoziekenhuis. Kort daarna, in 2009, hebben de chirurgen van het Flevoziekenhuis en het AMC een alliantie op het gebied van onder meer darmkanker gesloten. Sindsdien is het multidisciplinaire team van het Flevoziekenhuis optimaal ingericht op de behandeling van darmkanker.  

Het Flevoziekenhuis is sinds 2011 samen met het AMC bij het proef-bevolkingsonderzoek darmkanker betrokken en is een goedgekeurd screeningscentrum voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Marco Mundt, maag-, darm- en leverarts in het Flevoziekenhuis: “Jaarlijks wordt in het Flevoziekenhuis een groot aantal Almeerse en AMC-patiënten met deze vorm van kanker behandeld, en dit aantal groeit elk jaar. We zien ook steeds meer patiënten van buiten de regio Almere. Ook voorlopers van darmkanker, grote poliepen, worden bij ons zo mogelijk met behulp van een endoscopische behandeling verwijderd”.

Een patiënt met darmkanker krijgt al bij zijn eerste bezoek aan de polikliniek het advies om in het Flevoziekenhuis (laag/medium complex) of in het AMC (hoog complex of zeer specifiek) geopereerd te worden. Hierover hebben het Flevoziekenhuis en het AMC eenduidige en praktische afspraken gemaakt, zodat onnodige aanvullende diagnostiek voorkomen wordt. Na de behandeling kunnen patiënten ook weer snel terugkeren naar hun vertrouwde ziekenhuis voor verdere behandeling en nazorg. In het Flevoziekenhuis wordt iedere patiënt intensief begeleid door een van de drie gespecialiseerd verpleegkundigen van de polikliniek Coloncare.

Meer weten over de behandeling van darmkanker? www.flevoziekenhuis.nl/darmkanker


Pin It