Zondag 6 maart was het precies 25 jaar geleden dat het Flevoziekenhuis van start ging. Daarom is op maandag 7 maart het startschot gegeven voor het jubileumjaar. Bestuursvoorzitter Anita Arts onthulde samen met oud-bestuurder Gerard Schouten en de 9-jarige Owen Laponder de mini-tentoonstelling ‘Reis mee door de tijd’, die de hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar in beeld brengt. Ook de jubileumwebsite www.flevoziekenhuis.nl/25jaar is live gegaan.

25 jaar onthulling
Ter gelegenheid van de start van het 25 jarig jubileum van het Flevoziekenhuis
onthulde Gerard Schouten, de eerste bestuurder van het Flevoziekenhuis,
en de 9-jarige Owen Laponder, voorheen patiëntje,
de mini-tentoonstelling ‘Reis mee door de tijd’ (te zien t/m 24 september).

Bestuursvoorzitter Anita Arts: “Almeerse pioniers weten het nog als de dag van gister. Voor specialistische zorg ging je ‘de brug over’ naar Amsterdam of ’t Gooi. Huisartsen gipsten gebroken armen. Baby’s werden thuis of in het ziekenhuis in Naarden geboren. Op 6 maart 1991 kregen de pioniers een eigen ziekenhuis: het Flevoziekenhuis. Inmiddels staat er een mooi regionaal opleidingsziekenhuis met uitstekende specialistische ziekenhuiszorg, in het hart van de stad. Waar medewerkers met hart en ziel patiënten zo goed mogelijk helpen”.

Mini-tentoonstelling

De mini-tentoonstelling ‘Reis mee door de tijd’ bestaat uit een expositiezuil en banieren. Voor de onthulling zijn twee bijzondere gasten uitgenodigd. De heer Gerard Schouten was de eerste bestuurder van het Flevoziekenhuis en heeft de verhuizing van het Burgerziekenhuis naar het nieuwe Flevoziekenhuis georganiseerd. Owen Laponder is o.a. in het Flevoziekenhuis behandeld wegens leukemie, waar hij gelukkig van genezen is. Hij is bekend vanwege zijn eigen stichting www.stichtingowen.nl.  

De expositiezuil en de banieren blijven tot en met 24 september te bekijken in de centrale hal van het Flevoziekenhuis.

Herinneringen op jubileumwebsite

Vandaag is ook de jubileumwebsite live gegaan. Herinneringen en foto’s van o.a. patiënten en medewerkers brengen 25 jaar Flevoziekenhuis in beeld. Tijdens het jubileumjaar verschijnen elke week één of meer nieuwe berichten. Je kunt op elk bericht reageren én de herinnering delen met anderen. Bij de eerste berichten de persoonlijke verhalen van de cardiologen Arthur Sadée en Hans Verheul en gynaecoloog Gunilla Kleiverda. En ook foto’s van Medisch Centrum Almere op de Wagenmakerbaan (voorloper van het Flevoziekenhuis) en de bouw van het ziekenhuis.

Jubileumprogramma

De komende maanden staan verschillende activiteiten op de agenda, waaronder een Open dag op 24 september. Het programma staat op de jubileumwebsite: www.flevoziekenhuis.nl/25jaar.


Pin It