Zaterdag 9 april wordt in congrescentrum de Reehorst in Ede het ‘Congres BRCA – Als kanker in je familie zit’ georganiseerd. Dit congres is bedoeld voor mensen met erfelijke of familiaire aanleg voor borst- en eierstokkanker, hun partner, kinderen, familieleden en andere belangstellenden. Ook professionals zijn van harte welkom. Voor meer informatie en inschrijving kunt u hier terecht. Met zo’n 500 bezoekers is het congres, na Amerika, het op één na grootste BRCA-patiëntencongres ter wereld en het grootste van Europa.

brca congres
Organisator van het congres is Oncogen, patiëntengroep voor mensen met erfelijke aanleg voor kanker en dochtervereniging van de Borstkankervereniging Nederland. Medisch specialisten uit verschillende universitair medische centra en het NKI-AVL geven informatie over onder meer: nieuwe ontwikkelingen, kiezen voor controle of preventieve operaties, verschillende borstreconstructietechnieken, eierstokverwijdering en hormonen, kinderwens en PGD, verzekeringen en invloed op je kinderen, relatie en familie.

Daarnaast is het voor bezoekers mogelijk om te speeddaten met deskundigen. In de Show & Tellroom kunnen mensen elkaar ontmoeten en verschillende borstreconstructiemogelijkheden bekijken. Ook zijn er workshops over mindfulness en seksualiteit.Pin It