De afdeling Diëtetiek heeft een ‘travel grant’ gewonnen voor het Europese voedingscongres (ESPEN) dat van 17-20 september in Kopenhagen wordt gehouden. De diëtisten wonnen het ticket voor het unieke en vooruitstrevende voedingsbeleid van het Flevoziekenhuis. Daarin is de diëtist verantwoordelijk voor het voedingsbeleid en trekt daarin samen op met de specialist. Het team is trots op de prijs. Elles de Bruin: “Het laat weer zien hoe uniek ons voedingsbeleid is. Ook voor academische ziekenhuizen blijken onze afspraken vooruitstrevend.” De uitreiking vond gisteravond plaats tijdens een bijeenkomst van het Nederlands Voedingsteam Overleg (NVO).

dietetiek

Invloed van voeding
Het voedingsbeleid, waarin de diëtist verantwoordelijk is voor het voedingsbeleid, blijkt te werken. Sinds de invoering, begin 2015, trekken artsen en diëtisten veel eerder en intensiever samen op. Hanneke Bruggink: “Artsen denken eerder aan de invloed van voeding. Ze beseffen dat wij de deskundigheid hebben en weten ons meer en eerder te vinden. Het is een gelijkwaardige samenwerking, waarin medisch en voedingtechnisch handelen elkaar versterken.” Elles vult aan: “De ochtendvisite bij Chirurgie is een heel goed voorbeeld. De diëtist is daarbij aanwezig, en dat blijkt vruchten af te werpen. Je beslist nu als team voor een voedingsbeleid, zoals het starten met sondevoeding. Dat werkt efficiënt voor iedereen en is duidelijk voor de patiënt.”

Ook tijdens de ‘diëtistendagen’ van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten op 8 en 9 april was er volop waardering. Het voedingsbeleid in het Flevoziekenhuis bleek daar een inspirerend voorbeeld voor collega’s. Uit 200 presentaties kwam de presentatie van de diëtisten van het Flevoziekenhuis als één van de tien meest gewaarde naar voren.

Pin It