Het Flevoziekenhuis doet opnieuw mee aan de landelijke Huidkankerdag op zaterdag 21 mei 2016. Tijdens deze dag kunnen mensen gratis hun huid laten checken door een dermatoloog op mogelijk verdachte plekjes. Dermatologen doen dit vanuit een groeiende zorg om het almaar stijgend aantal gevallen van huidkanker.

huidkankerdag strikje

De medewerkers van de polikliniek Dermatologie van het Flevoziekenhuis vinden het belangrijk dat mensen zich bewuster worden van de gevaren van (te veel) zonnen. Tijdens de Huidkankerdag geven zij daarom informatie over huidkanker en proberen zij op alle mogelijke manieren uit te leggen hoe belangrijk het is om de huid regelmatig zelf te controleren.
Daarnaast kunnen mensen in aanmerking komen voor een korte huidcheck door een dermatoloog. Let op: deze huidcheck is geen officieel medisch consult.

Vóóraf inschrijven verplicht

Om in aanmerking te komen voor de gratis huidcheck, moeten geïnteresseerden zich verplicht vóóraf inschrijven. Dit kan via de website www.huidkankerdag.nl.
N.B. Op dit moment is inschrijving niet meer mogelijk, er zijn geen plekjes meer vrij!

Activiteiten

Naast de gratis huidcheck organiseert de poli Dermatologie tijdens de Huidkankerdag rondleidingen op de polikliniek. Deelnemers krijgen meer informatie over huidaandoeningen en behandelmogelijkheden. Aanbod bod komen onder meer de photofinder, de poliklinische behandelkamer en fotodynamische therapie.

De Huidkankerdag begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur.